Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τη σύγκλιση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει συνεχώς την καθημερινότητα και ο χώρος της Παιδείας υποβαθμίζεται ραγδαία, οι φοιτητές πρέπει να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και να προχωρήσουν μπροστά. Δεκάδες χιλιάδες πτυχία βγαίνουν κάθε χρόνο στην αγορά εργασίας και ακόμη περισσότεροι φοιτητές εγκλωβίζονται σε γνωστικά αντικείμενα ξεπερασμένα ή χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, αναζητώντας μια εργασιακή διέξοδο που στο τέλος αποδεικνύεται λανθασμένη.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα. Είναι επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση μιας κοινής προσπάθειας που ως στόχο θα έχει την παρέμβαση στα θέματα Εθνικής Παιδείας και την υπεύθυνη εκπροσώπηση των φοιτητών στα κέντρα των αποφάσεων. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει Κ.Σ. της ΕΦΕΕ από το 1995 και να αγνοούνται οι επιλογές των φοιτητών. Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να έχει ένα από τα πιο ζωντανά φοιτητικά κινήματα στην Ευρώπη, αλλά να συνεχίζει να είναι η μοναδική χώρα χωρίς εκπρόσωπο των φοιτητών στις εξελίξεις. Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα τα μικροπολιτικά συμφέροντα να παραμεριστούν. Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύση ώστε να εκφράζεται η βούληση όλων των φοιτητών χωρίς περιορισμούς, αποκλεισμούς και διακρίσεις. Σας καλούμε λοιπόν, να πράξετε το ίδιο και να μπούμε όλοι μαζί,  άμεσα σε διαδικασίες σύγκλισης της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ προκειμένου να προχωρήσουμε σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη σύγκληση του απερχόμενου Κ.Σ. της ΕΣΕΕ την Τρίτη 14/9 στις 18.00 στο ΤΕΙ Αθήνας και του αντίστοιχου οργάνου της ΕΦΕΕ την Τετάρτη 15/9 στις 18.00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η Εθνική Παιδεία έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Ας ξεπεράσουμε τις όποιες ασήμαντες διαφορές και ας μπούμε ενωμένοι σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Ήρθε η ώρα καθένας από μας να αποδείξει πόσο σέβεται τους συμφοιτητές του και πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του μέσα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Η Ανώτατη εκπαίδευση οδηγείται στην απαξία. Ας την διασώσουμε εμείς.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δύναμη Ευθύνης – Προοπτική Ελπίδας